header wie zijn wij
miranda

Over Pura Costa Rica Travel

Pura Costa Rica Travel is een jonge reisorganisatie en zusterorganisatie van Pura Cuba Travel. De benaming Pura komt van `Pura Vida´ dat letterlijk `puur leven´ betekent. In Costa Rica is `pura vida´ een vaste uitdrukking geworden en wordt gebruikt als vrolijke begroeting of als antwoord op de vraag hoe het gaat. ¡PURA VIDA!: het gaat super en ik geniet volop van het leven! Dit Pura Vida gevoel willen we graag op onze reizigers overbrengen. Zowel Pura Costa Rica Travel als Pura Cuba Travel zijn ontstaan uit het idee om individuele avontuurlijke reizigers het land buiten de gebaande paden te laten ervaren en dit op een zo origineel mogelijke manier en met veel contact met de lokale bevolking. Dit is volgens ons dé manier om een land écht te leren kennen.

Pura Costa Rica Travel en Pura Cuba Travel zijn beide opgezet door Miranda Kouwijzer.

Na mijn studie Talen en Culturen van Latijns Amerika heb ik jaren als reiziger en als reisbegeleidster door het Latijns Amerikaanse continent gezworven. Al deze reiservaringen heb ik daarna jarenlang als product manager Latijns Amerika bij een grote Nederlandse avontuurlijke reisorganisatie (Sawadee Reizen) ingezet. Met veel passie heb ik groepen reizigers laten genieten van de mooie natuur en bijzonder rijke cultuur van dit continent. Uiteindelijk trok Latijns Amerika me meer dan Nederland en ben ik in 2008 met mijn man en kinderen verhuisd naar Costa Rica om daar mijn eigen `pura vida` op te bouwen. In juni 2009 openden we onze lodge in het regenwoud in het zuiden van Costa Rica. Door in Safari Tenten te overnachten laten we onze gasten met al hun zintuigen genieten van de omringende natuur.

apenNaast het feit dat we op onze gasten tijdens hun verblijf in de Rio Tico Safari Lodge het ´pura vida´ gevoel willen overbrengen, willen we nu ook via Pura Costa Rica Travel onze reizigers kennis laten maken met de overweldigende en diverse natuur van de rest van Costa Rica. We doen dit graag op een zo origineel mogelijke manier en buiten de gebaande paden. Het toerisme is in Costa Rica goed ontwikkeld; wat als voordeel heeft dat er goede voorzieningen zijn, maar als nadeel dat sommige plaatsen zeer toeristisch zijn geworden. Gelukkig zijn er nog tal van plaatsen in Costa Rica waar de paden nog niet platgetrapt zijn en waar de natuur al je zintuigen op scherp zet. Mistflarden in het nevelwoud, actieve vulkanen en bubbelende modderpoelen, vochtig tropisch regenwoud met varens en lianen, de roep van een toekanpaar of het schelle gegil van ara´s, verlaten stranden met kokospalmen en een groep kapucijnaapjes die nieuwsgierig dichterbij komt. ´s Ochtends word je gewekt door brulapen, vogelgeluiden en de geur van tropische bloemen. ´s Avonds val je in slaap door het ruizen van een waterval of de branding van de oceaan. Pura Costa Rica Travel kent het land door en door en heeft diverse bijzondere plekken voor je geselecteerd, waar je je één voelt met de natuur. Tijdens een meerdaagse trekking kom je in contact met de Costaricaanse bevolking van de kleine boerendorpjes onderweg of sta je misschien wel oog in oog met een ocelot of poema in het ongerepte regenwoud van Corcovado. Ga vissen met de lokale vissers of overnacht bij de Indiaanse bevolking in het Caribische achterland. We laten het je graag allemaal ervaren!

Ons kantoor is gevestigd in Costa Rica en voordat je op reis gaat zullen we contact met je hebben via e-mail of telefoon. Samen met jou stellen we graag je ideale reis in Costa Rica samen. Met persoonlijke aandacht waarborgt Pura Costa Rica Travel de kwaliteit van haar reizen, zodat jij als reiziger het échte Costa Rica kunt ontdekken. ¡PURA VIDA!

Logo Pura Costa Rica TravelLogo Pura Cuba Travel