header rondreizen
foto

Dag tot dag beschrijving 21-daagse reis - tropisch jungle avontuur


Dag 1 Aankomst San José

Bij aankomst op de luchthaven van San José worden jullie opgewacht door een chauffeur van Pura Costa Rica Travel en worden jullie naar een centraal gelegen hotel in koloniale stijl gebracht.

Dag 2 San José - Poás vulkaan

routekaart tropisch jungle avontuur San José is gelegen in een vallei ingesloten door de omringende bergen. Langs de koffieplantages en door de bergen rijden jullie naar de actieve Poás vulkaan. Je kunt tot vlakbij de krater van deze actieve vulkaan komen waar je de fluorescerende, groene vloeistof ziet bubbelen en de rookpluimen omhoog ziet komen. Aan het einde van de middag kom je weer terug in San José, waar je nog een bezoek kunt brengen aan de centrale markt me tal van winkeltjes vol tropisch groente en fruit en kleine restaurantjes waar je heerlijk verse fruitsapjes kunt drinken.


Dag 3 - 4 Tortuguero

Jullie worden ´s ochtends vroeg in jullie hotel opgehaald en naar het plaatsje La Pavona gebracht. Met een boot varen jullie zo'n anderhalf uur we over de rivier en door dichtbegroeide kanalen het oerwoud in. Het einddoel is het nationale park Tortuguero. In dit nationale park nestelt tijdens de zomermaanden juli en augustus de groene zeeschildpad en in de maanden september, oktober en november de carey- en baulaschildpad. Als je geluk hebt kun je de schildpadden in die maanden eieren zien leggen. Het park staat niet alleen bekend om haar schildpadden, maar ook om haar 400 verschillende soorten vogels en apen, luiaarden, kaaimannen en krokodillen. Ook de zeldzame felgekleurde kleine kikkertjes komen hier voor. Het is mogelijk om wandelingen te maken of met een boot de smalle riviertjes te verkennen. Op de oevers liggen vaak zonnende schildpadden en kaaimannen. Jullie verblijven in een lodge met zwembad in de jungle. Twee boottours door het Nationale Park en de maaltijden zijn in de reis inbegrepen.

Dag 5 - 6 Puerto Viejo de Talamanca

Vandaag varen jullie terug naar La Pavona waar de bus van Laguna Lodge staat te wachten om vervolgens naar Guapiles te rijden voor de lunch. Na de lunch wordt jullie huurauto, een Toyota Rav 4, bij dit restaurant afgeleverd en vervolgens rijden jullie in 4 uur naar de Caribische kust, naar het kustplaatsje Puerto Viejo de Talamanca. Bewegwijzering is nauwelijks tot niet te vinden in Costa Rica. Wij bieden daarom bij de autohuur altijd een navigatiesysteem aan. Zo wordt het rijden door Costa Rica erg makkelijk en kun je onderweg optimaal genieten. Aan de kust verblijven jullie in een gezellig hotel aan het strand van Playa Cocles. De brulapen maken je hier ´s ochtends wakker. De sfeer aan de Caribische kust is volledig verschillend van de rest van Costa Rica. Hier vind je reggae kleuren, reggae muziek en rasta's, een laidback sfeertje. Manzanillo is een klein dorpje wat grenst aan het Gandoca Nationaal Park, waar je onder begeleiding van een lokale gids wandelingen kunt maken. Visrestaurant Maxi is zeer bekend in Manzanillo en omstreken en een absolute aanrader voor een heerlijke Caribische vismaaltijd. Aan de kustweg liggen nog de dorpjes Puerto Viejo de Talamanca met meerdere restaurants, barretjes en souvenirwinkels en het plaatsje Cahuita, dat grenst aan het gelijknamige nationale park. Een leuke aanrader is om het Jaguar Opvangcentrum te bezoeken, waar door vrijwilligers diverse dieren worden opgevangen die gewond zijn geraakt of als huisdier werden gehouden. De vrijwilligers hebben een speciaal opvangprogramma opgezet met als doel om de dieren weer terug te zetten in de natuur.


Dag 7 Bribri Indianen

In het achterland van de Caribische kust wonen nog kleine gemeenschappen van de afstammelingen van de Indiaanse bevolking van Costa Rica, de Yorkín en de BriBri Indianen. Jullie worden opgehaald in jullie hotel om naar het dorpje Bambú gebracht te worden. Vanaf daar brengt een spectaculaire kanotocht van een uur jullie bij de BriBri gemeenschap waar je met open armen ontvangen zult worden. Bij aankomst krijg je een rondleiding in het dorp. De indianen vertellen je alles over hun tradities en de genezende krachten van diverse planten en bomen uit het regenwoud. Na de typische lunch neemt de gemeenschap je wederom op sleeptouw en neem je deel aan een interessante chocoladetour. Je ziet de cacaobonen aan de bomen hangen en leert zelf chocolade maken en natuurlijk is er ook volop tijd om te proeven. Heerlijke organische bananen dippen in zelfgemaakt chocoladesaus! Na alle bijzondere indrukken van de dag breng je ´s avonds de nacht door in een typische rieten hut.

Dag 8 Puerto Viejo de Talamanca

Na het ontbijt maken jullie een wandeling van ongeveer 3 uur door het regenwoud. We steken de rivier de Yorkín over om een vrouwengroep Arapu Kakonu genaamd. Ook hier worden jullie warm verwelkomd en de dames laten jullie graag meer zien over hun levenswijzen en de culinaire rijkdom van het regenwoud. Na de wandeling komen jullie weer terug in in Stibrawpa, waar met de lunch gewacht wordt. De dames laten jullie graag nog hun handvaardigheden zien, zodat jullie met een bijzonder zelfgemaakt aandenken aan jullie verblijf bij deze indianengroep weer huiswaarts keren. Per kano varen jullie weer terug naar Bambú om vervolgens terug te reizen naar de Totem Lodge aan het strand van Playa Cocles.

Dag 9 Puerto Viejo de Sarapiquí

De bestemming om in jullie navigatie systeem in te voeren is Puerto Viejo de Sarapiquí, gelegen midden tussen de ananas- en bananenplantages en grenzend aan tropische regenwoud. In deze omgeving worden maar liefst de helft van alle vogels die in Costa Rica voorkomen, gesignaleerd. Met een lokale gids kun je het regenwoud verkennen en een aantal van deze vogels en andere bijzondere dieren spotten. Je kunt hier ook een spectaculaire rafttocht maken over de Rio Sarapiqui. Het kristalheldere water van de rivier slingert zich door een dichtbegroeide jungle. Een dag om nooit te vergeten en absoluut één van de hoogtepunten van jullie reis.

Dag 10 - 12 La Fortuna

Op ongeveer 2 uur rijden van Puerto Viejo de Sarapiquí ligt het dorpje La Fortuna vlakbij de Arenal vulkaan. De Arenal is de bekendste vulkaan in Costa Rica en heeft met zijn 1633 meter hoogte nog steeds zijn typisch conische vorm behouden. Tot twee jaar geleden stootte hij dagelijks grote rookpluimen en lava uit, soms gepaard gaand met luide knallen of een diep gerommel. De vulkaan is nu al enige tijd in slapende toestand, maar biedt nog steeds geweldig mooie uitzichten. Zeer apart is het bezoek 's avonds aan thermale bronnen aan de voet van de Arenal. Het water wordt opgewarmd door de vulkanische activiteit. Vlakbij La Fortuna is nog veel meer te ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld in de buurt een hoge waterval bezoeken. En wat is heerlijker dan een frisse duik in de poel aan de voet van de waterval?

Dag 13 - 14 Volcán Tenorio

Jullie rijden naar het plattelandsdorpje Bijagua. Dit plaatsje ligt vlakbij het Nationaal Park Volcán Tenorio en de rivier Rio Celeste. De rivier dankt zijn naam aan de turkooizen kleur die door diverse mineralen wordt veroorzaakt. De legende is echter dat de rivier zijn bijzondere kleur dankt aan het feit dat nadat God de hemel had gekleurd, zijn kwasten uitspoelde in deze rivier. In Bijagua komen nog niet veel toeristen en er heerst nog de echte typische pura vida sfeer van Costa Rica.

Dag 15 - 16 Monteverde

In ongeveer vier a vijf uur rijden jullie naar de Cordillera de Tilarán (1600 meter), waar het beroemde nevelwoud van Monteverde ligt. De mistflarden in het nevelwoud zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Je ziet hier ook dat in een boom nog heel veel meer andere bomen en planten groeien en vormt zo een heel micro ecosysteem. Vlak bij Monteverde is de "Sky Walk"; Over hangende bruggen op 40 meter hoogte wandel je tussen de boomkruinen en vervolgens slinger je als Tarzan of Jane in een tuigje van de ene boomtop naar de andere! Het uitzicht is fenomenaal! 's Avonds is een bezoek aan het ranario (kikkertuin) aan te raden, dan worden de vele kleine en vaak felgekleurde kikkertjes actief of je kunt een spannende wandeling maken door het nachtelijk bos. Het is een hele bijzondere ervaring om de nacht over het bos te zien vallen en de nachtdieren tot leven te zien komen.

Dag 17 - 19 Manuel Antonio

In ongeveer vier uur rijden jullie naar het zuiden naar Manuel Antonio. Het unieke van het Manuel Antonio park is de combinatie van stranden, dichte jungle, steile rotsen en mooie baaitjes. Het is bijna onmogelijk om een dag in het park door te brengen zonder dieren te zien. Overal om je heen zie je apen die van boomtak naar boomtak slingeren. Vooral de doodshoofdaapjes komen hier voor. Ook heb je grote kans om leguanen, luiaards en neusbeertjes te zien. Zowel in het Nationaal Park als er buiten vind je heerlijke stranden om deze laatste dagen van de reis nog even heerlijk te luieren of misschien wil je tijdens een surfles wel leren om met je plank de golven te bedwingen.

Dag 20 San José

Vandaag rijden jullie in drie uur terug naar San José, waar jullie weer overnachten in hotel waar jullie de reis zijn gestart. Een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf komt de huurauto weer ophalen.

Dag 21 luchthaven

Na deze rondreis door de indrukwekkende natuur van Costa Rica komt de chauffeur van Pura Costa Rica Travel jullie ophalen bij het hotel om jullie vervolgens naar de internationale luchthaven te brengen.