header rondreizen
foto

Dag tot dag beschrijving 21-daagse reis - natuurkrachten


Dag 1 Aankomst San José

Bij aankomst op de luchthaven van San José worden jullie opgewacht door een chauffeur van Pura Costa Rica Travel en worden jullie naar een centraal gelegen hotel in koloniale stijl gebracht.

Dag 2 - 3 Tortuguero Nationaal Park

routekaart 21-daagse reis - natuurkrachten Jullie worden ´s ochtends vroeg in jullie hotel opgehaald en naar het plaatsje La Pavona gebracht. Met een boot varen jullie zo'n anderhalf uur we over de rivier en door dichtbegroeide kanalen het oerwoud in. Het einddoel is het nationale park Tortuguero. In dit nationale park nestelt tijdens de zomermaanden juli en augustus de groene zeeschildpad en in de maanden september, oktober en november de carey- en baulaschildpad. Als je geluk hebt kun je de schildpadden in die maanden eieren zien leggen. Het park staat niet alleen bekend om haar schildpadden, maar ook om haar 400 verschillende soorten vogels en apen, luiaarden, kaaimannen en krokodillen. Ook de zeldzame felgekleurde kleine kikkertjes komen hier voor. Het is mogelijk om wandelingen te maken of met een boot de smalle riviertjes te verkennen. Op de oevers liggen vaak zonnende schildpadden en kaaimannen. Jullie verblijven in een lodge met zwembad in de jungle. Twee boottours door het Nationale Park en de maaltijden zijn in de reis inbegrepen.


Dag 4 - 5 Selva Bananito

Selva Bananito Vandaag varen jullie terug naar La Pavona waar de bus van Laguna Lodge staat te wachten om vervolgens naar Guapiles te rijden voor de lunch. Na de lunch wordt jullie huurauto, een Daihatsu Bego, bij dit restaurant afgeleverd en vervolgens rijden jullie richting de Caribische kust. Bewegwijzering is nauwelijks tot niet te vinden in Costa Rica. Wij bieden daarom bij de autohuur altijd een navigatiesysteem aan. Zo wordt het rijden door Costa Rica erg makkelijk en kun je onderweg optimaal genieten. Jullie eindbestemming van vandaag is Selva Bananito, een privé reservaat gelegen in de Talamanca bergen. Jullie rijden langs de kust naar het zuiden richting Cahuita en vervolgens vanaf Salon Delía begint een spannende rit waar jullie de vierwielaandrijving voor aan zullen moeten zetten. Deze avontuurlijke rit brengt jullie van de gebaande paden af, naar de Selva Bananito Lodge. Vanuit de lodge maken jullie op dag 5 een wandeling van 3 a 4 uur onder begeleiding van een gids door de omringende jungle. Als je nog meer activiteiten wilt ondernemen dan kun je in de middag op de rug van een paard de omgeving verkennen of een introductie cursus boomklimmen doen.

Dag 6 - 7 Turrialba

Turrialba Vanaf de Caribische kust rijden jullie in vijf uur door de bergen, tussen de koffieplantages en suikerrietvelden naar het dorpje Turrialba. Vlakbij Turrialba stroomt de rivier de Pacuare, die na de Zambezi in zuidelijk afrika de beste en mooiste plek ter wereld is om te raften. De steile oevers van de rivier zijn grotendeels begroeid met regenwouden. Het water stroomt soms wild, soms rustig door de prachtige kloven. Jullie kunnen een rafttocht van een hele dag maken en 's middags wordt onderweg ergens aan de oever geluncht. Een dag om nooit meer te vergeten en absoluut een van de hoogtepunten van deze reis.

Dag 8 San Gerardo de Rivas

San Gerardo de Rivas Via de bergen rijden jullie in ongeveer 4 uur naar het dorpje San Gerardo de Rivas aan de voet van de hoogste berg van Costa Rica, de Chirripó. De komende dagen vormt het beklimmen van de top van deze berg voor jullie de uitdaging, maar deze middag kunnen jullie nog even heerlijk rustig aan doen. Misschien alvast een korte wandeling maken om in te lopen in het omringende nevelwoud of met een boek lekker ontspannen in de tuin of bij het zwembad van het hotel. Na het eten zal de gids die jullie begeleidt tijdens de beklimming van de Chirripó jullie verder informeren over de komende dagen.


Dag 9 - 11 Beklimming Chirripó

Chirripo De wekker gaat vroeg af, want om 04.30 uur staat het ontbijt al voor jullie klaar om vervolgens naar de start van de 3 daagse trekking te gaan. De eerste dag staat er een traject van ong. 15 km op het programma. Aangezien jullie in stijgende lijn omhoog gaan, zullen jullie hier ongeveer 7 uur over lopen. Tijdens de wandeling zie je de begroeiing continu veranderen en heb je mooie uitzichten op de omgeving. Het einddoel van deze eerste dag is de berghut, waar jullie zullen lunchen en dineren. De volgende dag staan jullie weer vroeg op om de laatste 5 km tot de top van de Chirripó te beklimmen. Met een beetje geluk kun je vanaf dit hoogste punt, op 3821 m hoogte, van Costa Rica beide kustlijnen zien. Een mooie beloning na deze inspannende klim! Nadat jullie uitgebreid genoten hebben van deze magische plek op hoogte en uitgebreid de vergezichten hebben vastgelegd dalen jullie af om vervolgens nog een mooie wandeling te maken naar Los Crestones en de Cerro Terbi van in totaal ong. 6 a 7 km. Ook deze nacht verblijven jullie in de berghut om de volgende ochtend na het ontbijt verder af te dalen tot San Gerardo de Rivas, waar jullie rond het middaguur aan zullen komen. Wat is er heerlijker dan na deze inspanning van de afgelopen dagen heerlijk bij te komen in één van de thermale baden in San Gerardo de Rivas.

Dag 12 - 13 Golfito

Jullie blijven nog even in het ritme van de omringende natuur en staan vroeg op om richting het zuiden van het land te vertrekken en in ong. 4 a 5 uur naar Golfito te rijden. Jullie laten de bergen achter je en rijden naar de Pacifische kust naar de zuidelijk gelegen havenstad Golfito, in vroeger tijden toen de United Fruit Company het grootste gedeelte van dit land bezat, was dit de bananenhoofdstad van Costa Rica. Jullie laten de huurauto achter in Mar y Luna hotel in Golfito en worden om 12.00 uur opgehaald met een bootje om naar de Saladero Eco Lodge te varen, gelegen in het Piedras Blancas National Park en aan de Golfo Dulce. Achter de lodge ligt het primaire regenwoud en voor jullie de Golfo Dulce. De enige mogelijkheid om hier te komen is per boot en de komende dagen kunnen jullie hier genieten van diverse activiteiten zoals kayakken, snorkelen, wandelen, paardrijden of gewoon lekker relaxen in een hangmat. Dit is één van die bijzondere plekken die Pura Costa Rica Travel voor jullie heeft uitgezocht, waar je je helemaal één voelt met de natuur.

Dag 14 - 16 Vergel de Punta Mala

Vergel de Punta Mala Jullie varen terug naar Golfito, waarvandaan jullie in ongeveer drie uur naar het dorpje Vergel de Punta Mala aan de Zuid Pacifische kust rijden. In dit dorpje aan een snelstromende rivier in het tropisch regenwoud komen nog nauwelijks toeristen. Op korte rijafstand liggen aan de rand van het regenwoud verlaten stranden. In het nationaal park Marino Ballena komen van augustus tot april bultrugwalvissen, die naar deze baai komen om te paren. Aan het einde van de middag komt een vertegenwoordiger van het autobedrijf de huurauto weer innemen. Vanuit de Rio Tico Safari Lodge bestaat de mogelijkheid om een dagtocht naar Corcovado Nationaal Park te maken. Dit is het meest ongerepte gedeelte van Costa Rica en je hebt kans dat je hier alle vier verschillende aapsoorten tegenkomt. Verder zijn er tal van ara's, toekans, miereneters, neusbeertjes, wasbeertjes, slangen en krokodillen. Deze laatste dagen van jullie reis kun je ook nog heerlijk ontspannen op één van de verlaten stranden op korte rijafstand van de lodge.

Dag 17 - 19 Sámara

Sámara Vanuit Ojochal rijden jullie langs de Pacifische kust, in vijf uur naar het stranddorpje Sámara, dat aan een perfect lang, wit zandstrand ligt. Er zijn diverse kleine restaurantjes en strandbarretjes en tegen de avond wordt er door de dorpsjeugd gevoetbald midden in het dorp. Naast heerlijk ontspannen op het strand, zijn er ook nog diverse activiteiten te ondernemen in de omgeving. Op het nabij gelegen strand Osteonal kun je zeeschildpadden aan land zien komen om hun eieren te leggen. Verken de onderwaterwereld tijdens een snorkeltour of maak een boottocht op zee met kans op het zien van dolfijnen. De omgeving van Samara kun je ook per mountainbike of te paard verkennen.

Dag 20 San José

Vandaag rijden jullie in ongeveer vijf uur terug naar San José, waar jullie weer overnachten in hetzelfde hotel, waar jullie de reis zijn gestart. Een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf komt de huurauto aan het eind van de middag ophalen.

Dag 21 naar de luchthaven

De chauffeur van Pura Costa Rica Travel komt jullie ophalen bij het hotel om jullie vervolgens naar de internationale luchthaven te brengen voor jullie terugvlucht na deze rondreis door de indrukwekkende natuur van Costa Rica.