header rondreizen
foto

Pura Costa Rica Travel zet je zintuigen op scherp tijdens een van de rondreizen

Pura Costa Rica Travel heeft vier verschillende individuele rondreizen door Costa Rica voor je samengesteld. De individuele rondreizen zijn een combinatie van diverse bouwstenen die gezamenlijk een afwisselende en avontuurlijke reis vormen. Zo bezoek je tijdens je rondreis niet alleen de bekende plekken, maar laten we je ook genieten van de natuur op bijzondere plekken waar de paden nog niet zijn platgetrapt. Ook laten we je graag in contact komen met de Tico´s, de Costaricaanse bevolking, door een dagje met hen te gaan vissen of in een boerendorpje te overnachten. Pura Costa Rica rondreizen zetten je zintuigen op scherp en laten je op avontuurlijk en actieve wijze kennis maken met de gevarieerde natuur en de ´pura vida´ levensstijl van de Tico´s.

Wil je een programma dat door onze Costa Rica specialisten op jouw wensen en ideeën is aangepast, vraag dan een volledig vrijblijvende offerte aan van een Costa Rica reis op maat.


 

15-daagse Pura Costa Rica reis - Rijke kusten

Costa Rica betekent letterlijk `rijke kust´. Tijdens deze 15-daagse rondreis maak je kennis met de rijke flora en fauna van beide kusten van Costa Rica. Je vakantie start met je voeten in het zand onder een palmboom in het tropische kustplaatsje Montezuma. Isla Chira wordt omringd door mangrove, waar je een zeer grote diversiteit aan watervogels kunt spotten. De lokale vissers nemen je een middagje mee om te vissen op traditionele wijze. In het nevelwoud van Monteverde slinger je als Tarzan of Jane van de ene boomtop naar de andere. Na een inspannende wandeling naar een kratermeer kun je heerlijk ontspannen in de door de Arenalvulkaan verwarmde waterbronnen. Per kayak verken je de bijzondere omgeving van Boca Tapada, één van de weinige broedgebieden van de groene ara. Je sluit deze reis af aan de Caribische kust met zijn typische reggae sfeer. Geniet van het relaxte uitgaansleven of leer op een surfplank de golven te bedwingen.

Dag 1aankomst San José
Dag 2 - 3Montezuma
Dag 4 - 5Isla Chira
Dag 6 - 7Monteverde
Dag 8 - 9Arenal
Dag 10 - 11Boca Tapada
Dag 12 - 13Manzanillo
Dag 14San José
Dag 15naar luchthaven

Dag tot dag reisbeschrijving - Rijke kusten

Reisduur15 dagen - 14 nachten
Reissomop aanvraag
Vervoertransfer van en naar de luchthaven, 13 dagen autohuur Daihatsu Bego 4 x 4, incl. basisverzekering en navigatiesysteem
Accommodatie2 overnachtingen in San José, 2 overnachtingen in Montezuma, 2 overnachtingen op Isla Chira, 2 overnachtingen in Monteverde, 2 overnachtingen in La Fortuna, 2 overnachtingen in Boca Tapada, 2 overnachtingen in Manzanillo.
Inclusief 14 overnachtingen, 12x ontbijt, 2 x diner in Montezuma, lunch op Isla Chira, vistour van halve dag, farmtour, ochtendwandeling regenwoud o.b.v. lokale gids, vervoer zoals hierboven.
Exclusiefinternationale vluchten, overige maaltijden, excursies, entreegelden en fooien

 

21 daagse Pura Costa Rica reis - Geheimen van het regenwoud

Tijdens deze 21 daagse rondreis trek je het ongerepte regenwoud van Costa Rica in. Via de smalle kanalen vaar je het regenwoud van Tortuguero in om apen, luiaards en diverse vogelsoorten te spotten. Proef de Caribische sfeer van het kustplaatsje Manzanillo waar de hele dag reggae muziek klinkt. De Bribri Indianen heten je van harte welkom en laten je tijdens een verblijf in hun gemeenschap kennis maken met hun traditionele levenswijze in het regenwoud. Verken te paard de omgeving van de authentieke Hacienda Moravia. In het sprookjesachtige nevelwoud van San Gerardo de Dota ga je op zoek naar de door de Maya´s heilig verklaarde quetzalvogel. Vanuit Puerto Jimenez wandel je twee dagen door Corcovado, het meest ongerepte gedeelte van het land. Corcovado wordt geroemd vanwege haar grote biodiversiteit en is het leefgebied van de tapir, ocelot, jaguar en puma. Stel je voor dat je oog in oog komt te staan met één van deze dieren! Ontdek vanuit Bahía Drake de kl€rijke onderwaterwereld rondom Isla del Caño en met een beetje geluk zie je onderweg dolfijnen en walvissen. Na deze indrukwekkende dagen midden in de natuur is het tijd om met je voeten in het zand en je blik op de oceaan te ontspannen aan het strand van Manuel Antonio.

Dag 1Aankomst San José
Dag 2 - 3Tortuguero
Dag 4 - 5Puerto Viejo de Talamanca
Dag 6 - 7Bribri
Dag 8 - 9Moravia de Chirripó
Dag 10 - 11San Gerardo de Dota
Dag 12Vergel de Punta Mala
Dag 13Bahía Drake
Dag 14 - 15Corcovado - La Sirenaa
Dag 16Bahía Drake
Dag 17 - 19Manuel Antonio
Dag 20San José
Dag 21naar de luchthaven

Dag tot dag reisbeschrijving - Geheimen van het regenwoud

Reisduur21 dagen - 20 nachten
Reissomop aanvraag
Vervoertransfer van en naar luchthaven, bus en boottocht van San José naar Tortuguero en vervolgens naar Guapiles, 9 dagen autohuur Daithatus Bego 4 x 4, incl. basisverzekering en navigatiesysteem, boot van Sierpe naar Bahía Drake viceversa, shuttlebus vervoer van Sierpe naar Manuel Antonio en van Manuel Antonio naar San José.
Accommodatie2 overnachtingen in San José, 2 overnachtingen in Tortuguero, 3 overnachtingen in Manzanillo, 1 overnachting in Bribri, 2 overnachtingen in Moravia, 2 overnachingen in San Gerardo de Dota, 1 overnachting in Vergel de Punta Mala, 3 overnachtingen in Bahía Drake, 1 overnachting in La Sirena, 3 overnachtingen in Manuel Antonio.
Inclusief 20 overnachtingen, 17 ontbijten, 8 lunches, 9 diners, 2 tours in Tortuguero, 2 daagse excursie o.b.v. gids in La Sirena, Corcovado NP.
Exclusiefinternationale vluchten, overige maaltijden, excursies, entreegelden en fooien

 

21 daagse Pura Costa Rica reis - Natuurkrachten

De hoogste berg van Costa Rica, de Chirripó, daagt je tijdens deze 21 daagse rondreis uit tot een beklimming. In twee dagen wandel je door verschillende klimaatzones en natuurgebieden om uiteindelijk op de top (3820 m) bij helder weer zicht te hebben op zowel de Caribische als de Pacifische kust. Aan beide kusten hebben we voor deze reis die bijzondere plekken uitgezocht waar je je ver van de gebaande paden, één voelt met de natuur. In Tortuguero kun je de schilpadjes uit hun ei zien kruipen om aan hun avontuurlijk tocht naar de zee te beginnen. Vervolgens begin jij aan een avontuurlijke autorit naar een bijzondere lodge midden in de jungle aan de voet van de bergen bij Bananito. Al raftend over een wildstromende rivier door steile kloven voel je de intense kracht van de natuur. Stap in je kayak en peddel over de Golfo Dulce naar verlaten strandjes of trek er op de mountainbike op uit om het platteland van Costa Rica te leren kennen. In het kustgebied van Marino Ballena NP heb je kans om de machtige bultrugwalvissen te zien. Deze afwisselende reis naar de meest uiteenlopende en bijzondere plekken eindigt in Sámara, een gezellig strandplaatsje gelegen aan een mooi zandstrand vol met palmbomen.

Dag 1aankomst San José
Dag 2 - 3Tortuguero
Dag 4 - 5Bananito
Dag 6 - 7Turrialba
Dag 8 San Gerardo de Rivas
Dag 9 - 10Chirripó
Dag 11San Gerardo de Rivas
Dag 12 - 13Golfo Dulce
Dag 14 - 17Vergel de Punta Mala
Dag 17 - 19Sámara
Dag 20San José
Dag 21naar luchthaven

Dag tot dag reisbeschrijving - Natuurkrachten

Reisduur21 dagen - 20 nachten
Reissomop aanvraag
Vervoertransfer van en naar de luchthaven, bus en boot van San José naar Tortuguero en vervolgens naar Guapiles, 17 dagen autohuur Daihatsu Bego 4 x 4, incl. basisverzekering en navigatiesysteem.
Accommodatie2 overnachtingen in San José, 2 overnachtingen in Tortuguero, 2 overnachtingen in Bananito, 2 overnachtingen in Turrialba, 2 overnachtingen in San Gerardo de Rivas, 2 overnachtingen op de Chirripó, 2 overnachtingen in Golfito, 3 overnachtingen in Vergel de Punta Mala, 3 overnachtingen in Sámara.
Inclusief 20 overnachtingen, 17 ontbijten, 7 lunches, 9 diners, 2 tours in Tortuguero, wandeling in het regenwoud incl. gids in Bananito, beklimming Chirripó.
Exclusiefinternationale vluchten, overige maaltijden, excursies, entreegelden en fooien

 

21 daagse Pura Costa Rica Familiereis - Tropisch jungle avontuur

Costa Rica is de perfecte bestemming voor een bijzondere en afwisselende rondreis met het hele gezin. Glijd met je kano door het tropisch regenwoud op zoek naar apen en luiaards. Met een beetje geluk kun je ´s avonds zien hoe de zeeschildpadden het strand opkruipen om hun eieren te leggen. Zet aan de Caribische kust je snorkel op om de onderwaterwereld te leren kennen of leer de golven bedwingen tijdens een surfles. De Bribri Indianen verwelkomen je als hun gast en leren je van alles over het regenwoud. Het avontuur gaat verder in Puerto Viejo de Sarapiquí als je op een snelstromende rivier gaat raften. De omgeving van de Arenal vulkaan biedt nog meer waterspektakel: zoals een frisse duik in de poel onder de waterval of breng ´s avonds een bezoek aan de door de vulkaan verwarmde thermale bronnen. Te paard verken je de omgeving van de Tenorio vulkaan om vervolgens in Monteverde als een echte Tarzan of Jane van de ene boomtop naar de andere te slingeren! Na al deze avonturen in de jungle van Costa Rica kun je heerlijk nog een paar dagen ontspannen aan het tropische strand van Manuel Antonio.

Dag 1 - 2Aankomst San José
Dag 3 - 4Tortuguero
Dag 5 - 6Puerto Viejo de Talamanca
Dag 7 - 8Bribri
Dag 9Puerto Viejo de Sarapiquí
Dag 10 - 12La Fortuna
Dag 13 - 14Volcán Tenorio
Dag 15 - 16Monteverde
Dag 17 - 19Manuel Antonio
Dag 20San José
Dag 21naar Vlucht terug

Dag tot dag reisbeschrijving - Tropisch Jungle Avontuur

Reisduur21 dagen - 20 nachten
Reissomop aanvraag
Vervoertransfer van en naar de luchthaven, bus en boot van San José naar Tortuguero en vervolgens naar Guapiles, transfer van Guapiles naar Puerto Viejo, 12 dagen autohuur Toyota Rav 4 4 x 4, incl. basisverzekering en navigatiesysteem.
Accommodatie3 overnachtingen in San José, 2 overnachtingen in Tortuguero, 3 overnachtingen in Puerto Viejo de Talamanca, 1 overnachting in Bribri, 1 overnachting in Puerto Viejo de Sarapiquí, 3 overnachtingen in La Fortuna, 2 overnachtingen bij Volcán Tenorio, 2 overnachtingen in Monteverde, 3 overnachtingen in Manuel Antonio.
Inclusief 3 overnachtingen in San José, 2 overnachtingen in Tortuguero, 3 overnachtingen in Puerto Viejo de Talamanca, 1 overnachting in Bribri, 1 overnachting in Puerto Viejo de Sarapiquí, 3 overnachtingen in La Fortuna, 2 overnachtingen bij Volcán Tenorio, 2 overnachtingen in Monteverde, 3 overnachtingen in Manuel Antonio.
Exclusief20 overnachtingen, 20 ontbijten, 5 lunches, 5 diners, tour naar Poás vulkaan, 2 tours in Tortuguero, 2 daagse tour naar Bribri Indianen, vervoer zoals hierboven genoemd.