header bouwstenen

Bouwstenen - Regenwoud

Laat je tijdens je rondreis door Costa Rica overweldigen door het ongerepte tropisch regenwoud. We hebben diverse bijzondere plekken voor je uitgezocht waar je je één zult voelen met de omringende natuur. Corcovado heeft de grootste biodiversiteit op aarde en hier heb je de kans om oog in oog te staan met een poema. Aan de Costa Ballena en de Golfo Dulce loopt het regenwoud tot aan verlaten stranden. In Tortuguero vaar je met een boot over de dichtbegroeide kanalen het regenwoud in. Op een tropische begroeide berghelling verblijf je in de bijzondere eco-lodge Selva Bananito. Op een snelstromende rivier door het regenwoud in Puerto Viejo de Sarapiquí maak je een spectaculaire rafttocht.

 

Corcovado

Dag 1 - 2 Bahía Drake

In Sierpe gaan jullie aan boord van een bootje om vervolgens via de rivier door de mangrove naar zee te varen. Langs de kustlijn met verlaten stranden en regenwoud en rotseilandjes, vaar je naar een eenvoudige lodge met houten bungalows. De lodge wordt omringd door een uitbundig regenwoud en ligt vlakbij het strand. De lodge ligt tussen Bahía Drake en het Nationaal Park Corcovado in. Rondom de lodge kun je prachtige wandelingen maken. Het schiereiland Osa is één van de regenrijkste gebieden van Costa Rica en tevens het meest ongerepte deel van het land. Er kan hier wel 6000 mm regen per jaar vallen waardoor je er een zeer weelderige vegetatie aantreft. De vele ara's die hier leven zullen je zeker niet ontgaan vanwege hun permanente geschreeuw, waarbij ze soms in groepjes over onze hoofden scheren. De kapucijneraapjes zijn zo nieuwsgierig en komen graag van dichtbij een kijkje nemen en ´s ochtends word je gewekt door de brulapen. Geniet lekker van de paradijselijke omgeving rondom de lodge of maak een halve dagtour om naar het eilandje, Isla del Caño op ong. 20 km voor de kust. Je kunt hier prachtig snorkelen en genieten van de onderwaterwereld.

Dag 3 - 4 Parkwachtersstation La Sirena

Jullie maken een tweedaagse tocht naar het parkwachtersstation La Sirena in Corcovado. Over zee varen jullie in ongeveer anderhalf uur naar het Corcovado Nationaal Park. Onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids heb je uitgebreid de tijd om diverse wandelingen te maken. Hier leven de vier verschillende aapsoorten die in Costa Rica voorkomen nog in aanzienlijke aantallen. Verder zijn er tal van miereneters, neusbeertjes, wasbeertjes, slangen en krokodillen. Bovendien is Corcovado het leefgebied van de poema, jaguar, ocelot en de tapir. De gids legt je van alles uit over het ingenieuze ecosysteem van het primaire regenwoud. Jullie overnachten in eenvoudige slaapzalen met stapelbedden of in tentjes bij het parkwachtersstation. Ook aan het einde van de middag maak je een wandeling in de schemering waarbij je het omringende regenwoud ziet en hoort overgaan van de dag naar de nacht. In de middag van dag 4 vaar je weer terug naar de lodge.

Dag 5 naar Sierpe

Na het ontbijt stappen jullie aan boord om over zee en door de mangrove weer terug te varen naar Sierpe.

Reisduur5 dagen - 4 nachten
Reissom€ 465,- per persoon (o.b.v. 2 personen)
Vervoertransport per taxiboot van Sierpe naar Bahía Drake vice versa en van Bahía Drake naar Sierpe vice versa
Accommodatie3 overnachtingen in Poorman´s Paradise, 1 overnachting in het Parkwachtersstation, La Sirena
Inclusief4 overnachtingen, 4 x ontbijt, 4 x lunch, 4 x diner, 2 daagse excursie naar La Sirena lokale Engelssprekende gids, entree Corcovado N.P., vervoer zoals hierboven genoemd
Exclusiefoverige maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
 

Costa Ballena & Golfo Dulce

Dag 1 - 2 Vergel de Punta Mala

Het dorpje Vergel de Punta Mala ligt aan de Zuid Pacifische kust, aan een snelstromende rivier in het tropisch regenwoud. Op korte rijafstand liggen aan de rand van het regenwoud verlaten stranden. In het nationaal park Marino Ballena komen van augustus tot april bultrugwalvissen, die naar deze baai komen om te paren. Een onvergetelijke ervaring om de reusachtige walvissen soms zelfs met hun baby´s vanaf een bootje te zien. In de Rio Tico Safari Lodge overnacht jlie in luxe tenten die verspreid staan in een tropische tuin op de oevers van een snelstromende kristalheldere rivier. Omdat alleen het tentdoek jullie scheidt van de omringende regenwoud, voel je je helemaal één met de natuur. Je valt in slaap met het geruis van de rivier op de achtergrond en wordt wakker van de vogelgeluiden en de brulapen.

Dag 3 - 4 Golfito

Een taxi brengt jullie vandaag in ongeveer anderhalf uur naar Golfito, gelegen aan de Golfo Dulce in vroeger tijden toen de United Fruit Company het grootste gedeelte van dit land bezat, was dit de bananenhoofdstad van Costa Rica. Met een bootje varen jullie naar de Saladero Eco Lodge, gelegen in het Piedras Blancas National Park en aan de Golfo Dulce. Achter de lodge ligt het primaire regenwoud en voor jullie de Golfo Dulce. De enige mogelijkheid om hier te komen is per boot en de komende dagen kunnen jullie hier genieten van diverse activiteiten zoals kayakken, snorkelen, wandelen, paardrijden of gewoon lekker relaxen in een hangmat. Dit is één van die bijzondere plekken die Pura Costa Rica Travel voor jullie heeft uitgezocht, waar je je helemaal één voelt met de natuur.

Reisduur5 dagen - 4 nachten
Reissom€ 330,- per persoon (o.b.v. 2 personen)
Accommodatie2 overnachtingen in Rio Tico Safari Lodge, 2 overnachtingen in Saladero Eco Lodge
Inclusief4 overnachtingen incl. ontbijt, 2 x lunch, 2 x diner, privétransfer van Vergel de Punta Mala naar Golfito
Exclusiefoverige maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
 

Selva Bananito

Dag 1 San José - Selva Bananito

Jullie worden opgehaald in jullie hotel in San José en vervolgens via een mooie route die eerst door de bergen leidt en vervolgens afdaalt via bananenplantages en tropische natuur naar de Caribische kust. Nadat jullie een tijdje langs de kust zuidwaarts hebben gereden, komen julie aan in Salon Delía. Daar worden jullie opgewacht door een ander voertuig met 4 wielaandrijving om het laatste ruige stuk naar de Selva Bananito Lodge af te leggen. Jullie verblijven hier 3 nachten op basis van vol pension.

De Selva Bananito Lodge ligt aan de voet van de berg Muchilla aan de Caribische zijde van de Talamanca bergrug. De 11 bungalows van Selva Bananito staan volgens Caribische architectuur op palen verspreid in een beschermd privé reservaat van 850 hectaren. De Selva Bananito Lodge is volledig in harmonie met de natuur gebouwd en wordt ook op die manier geëxploiteerd: de lodge is al diverse malen onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. De ideale plek om te ontspannen en je één te voelen met de omringende natuur.

Dag 2 Selva Bananito - wandeling

Wandelend is de beste manier om de omringende natuur en de biodiversiteit van deze regio te leren kennen. Vandaag gaan jullie op pad met een lokale Engelssprekende gids in het primaire regenwoud van de Muchilla berg, onderdeel van de 30 miljoen jaar oude Talamanca bergketen. De lokale gids vertelt je alles over de ecologie van het regenwoud, de diverse soorten hard hout, de kleine giftige kikkertjes en de rol die de diverse soorten mieren spelen in het regenwoud.

Dag 3 Selva Bananito - paardrijdtocht

Deze ochtend zadel je je paard op om op deze manier de omgeving te leren kennen. Je maakt een tocht van ong. 2 a 3 uur door een zeer divers landschap: van de rivierbedding met weilanden waar de koeien grazen tot het regenwoud met oude woudreuzen en langs de heliconia tuin. Halverwege nemen we een verfrissende duik in de rivier.

Dag 4 Selva Bananito - San José

Na het uitgebreide ontbijt neem je afscheid van deze bijzondere plek in het regenwoud van Costa Rica om weer teruggebracht te worden naar Salón Delia en vervolgens naar San José.

Reisduur4 dagen - 3 nachten
Reissom€ 415,- per persoon (o.b.v. 2 personen)
Vervoer Transport San José - Selva Bananito vice versa
Accommodatie3 overnachtingen in Selva Bananito
Inclusief3 overnachtingen o.b.v. vol pension, boswandeling á 3 uur, paardrijdtocht
Exclusiefoverige maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
 

Tortuguero

Dag 1 San José - Tortuguero

Jullie worden ´s ochtends vroeg in jullie hotel in San José opgehaald en reizen per bus in een internationaal gezelschap richting de Caribische kust. Onderweg stop je voor een uitgebreid ontbijt; probeer eens het lokale gerecht ´gallo pinto´ rijst met bonen; wat een heerlijke combinatie vormt met een gebakken eitje en wat bakbananen. Vervolgens rijden jullie weer verder langs eindeloze bananenplantages om uiteindelijk In het plaatsje La Pavona uit te komen. Met een boot varen jullie zo'n anderhalf uur we over de rivier en door dichtbegroeide kanalen het oerwoud in. Het einddoel is het nationale park Tortuguero. Direct na aankomst staat er in het restaurant van het hotel een uitgebreid lunch buffet voor jullie klaar. In de middag kun je heerlijk relaxen bij het zwembad en de directe tropische omgeving van de lodge en het dorpje Tortuguero, dat op loopafstand ligt, verkennen.

Dag 2 Tortuguero

De volgende ochtend word je al vroeg gewekt door de brulapen. Dat komt goed uit, want ´s ochtends vroeg is de natuur hier op zijn mooist en zo kun je er direct op uit met de boottocht door de kanalen van Tortuguero om vogels en beesten te spotten. Er komen hier 400 verschillende soorten vogels, apen, luiaarden, Op de oevers liggen vaak zonnende schildpadden en kaaimannen. In het nationale park Tortuguero nestelt tijdens de zomermaanden juli en augustus de groene zeeschildpad en in de maanden september, oktober en november de carey- en baulaschildpad. Als je geluk hebt kun je de schildpadden in die maanden eieren zien leggen tijdens een schilpaddentour, waarbij je ´s avonds onder begeleiding van een lokale gids het strand op gaat.

Dag 3 Tortuguero - San José

Na het ontbijt check je uit en ga je aan boord om weer terug te varen naar La Pavona, waar de bus staat te wachten. Na een lunchbuffet in een restaurant onderweg kun je ervoor kiezen om je reis te vervolgen per huurauto of met de bus verder terug te reizen naar San José.

Reisduur3 dagen - 2 nachten
Reissom€ 195,- per persoon (o.b.v. 2 personen)
VervoerTransfer San José - Tortuguero vice versa per bus en boot
Accommodatie2 overnachtingen in Laguna Lodge
Inclusief2 overnachtingen incl. ontbijt, 2 lunches en 2 diners, tour naar het dorp van Tortuguero, boottour door de kanalen van het N.P. o.b.v. een lokale Engelssprekende gids, vervoer zoals hierboven genoemd
Exclusiefoverige maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
 

Puerto Viejo de Sarapiquí

Dag 1 - 3 Puerto Viejo de Sarapiquí

Puerto Viejo de Sarapiquí ligt tussen de ananas- en bananenplantages en grenst aan het tropische regenwoud. In deze omgeving worden maar liefst de helft van alle vogels die in Costa Rica voorkomen gesignaleerd. De ideale bestemming in Costa Rica om onder begeleiding van een gids diverse vogelsoorten te spotten. Het La Selva Biological Station is hier de perfecte plek voor. In dit 1250 hectare reservaat van ongerept primair regenwoud voeren biologen diverse onderzoeken uit. Een klein gedeelte is opengesteld voor toeristen om samen met een gids te bezoeken. Houd je meer van actie, dan kun je hier ook een spectaculaire rafttocht maken over de Rio Sarapiqui. Het kristalheldere water van de rivier slingert zich door een dichtbegroeide jungle.

Reisduur3 dagen - 2 nachten
Reissom€ 130,- per persoon (o.b.v. 2 personen)
Accommodatie2 overnachtingen in Selva Verde
Inclusief2 overnachtingen incl. ontbijt, tour La Selva Biological Station (excl. vervoer)
Exclusiefoverige maaltijden, excursies, entreegelden en fooien